Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για τις σχέσεις του δράστη της επίθεση στο Φορτ Χουντ με την Αλ Κάιντα


Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν ότι ψυχίατρος του στρατού είχε προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα και ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορηθεί ότι ψυχίατρος του αμερικανικού στρατού προσπάθησε να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και ενημέρωσαν σχετικά τις ομοσπονδιακές αρχές πριν από το μακελειό στο Τέξας την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν χθες, Δευτέρα, αμερικανικές πηγές.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες αυτές οι ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σε στρατιωτική βάση στο Φορτ Χουντ του Τέξας, όταν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, ο αξιωματικός του αμερικανικού στρατού Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν, άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου θα προσαχθεί ο Χάσαν

Ο Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν θα δικαστεί από στρατιωτικό δικαστήριο, όπως έγινε γνωστό από Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, μουσουλμάνος γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες από γονείς μετανάστες, είχε προσχεδιάσει την επίθεσή του στο στρατόπεδο.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: