Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Με στόχο το «εισιτήριο» στην Ουκρανία




Η πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής περνάει από το Ντόνετσκ για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Η «γαλανόλευκη» αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας για την Ουκρανία, με στόχο την Τετάρτη να σημειώσει μία ακόμη μεγάλη επιτυχία και να προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος και ο Γιώργος Τζαβέλας ήταν τα δύο νέα πρόσωπα που κάλεσε ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τοροσίδη και Χαλκιά. Ο άσος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο δύσκολο ξεκίνημα του στην εθνική ανδρών: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η κλήση μου στην Εθνική και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το θετικό αποτέλεσμα στην Ουκρανία για να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αν αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

«Πάμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη, την οποία ξεκινήσαμε το Σάββατο και θα ολοκληρώσουμε την Τετάρτη», προσέθεσε ο Βαγγέλης Μόρας, ενώ αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος: «Είμαι αισιόδοξος. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση». Παράλληλα, για τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ουκρανία, είπε: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των ποδοσφαιριστών, καμία κατάσταση συναγερμού. Πάμε στην Ουκρανία να παίξουμε το παιχνίδι μας και να γυρίσουμε με την πρόκριση».

Στα αγωνιστικά και την τελευταία προπόνηση επί Ελληνικού εδάφους που έγινε το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, οι Γιώργος Καραγκούνης και Σωτήρης Κυργιάκος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και την Τρίτη θα προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας συγκροτούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Σηφάκης (Άρης), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Μόρας (Μπολόνια), Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Παναθηναϊκός), Μάκος (ΑΕΚ), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας (Σάλκε), Νίνης (Παναθηναϊκός), Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Γκέκας (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (Πανιώνιος).

www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: