Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αυστραλία: Εκστρατεία ομογενών βουλευτών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αυστραλοί βουλευτές ελληνικής καταγωγής συναντήθηκαν στη Βουλή της Δυτικής Αυστραλίας στο Περθ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Οι ομογενείς πολιτικοί αποφάσισαν την ενίσχυση της δημόσιας ευαισθητοποίησης σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε, πολιτειακός βουλευτής της Βικτώριας, Γιάννης Πανταζόπουλος.

Ο κ. Πανταζόπουλος είπε ότι η λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης αίρει ένα σοβαρό εμπόδιο στο επιχείρημα της Μεγάλης Βρετανίας, ότι δεν υπήρχε κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να εκτεθούν τα διάσημα Γλυπτά.

Η Περιφέρεια Ωκεανίας της Πα.Δ.Ε.Ε θα αρχίσει σχετική εκστρατεία.

«Ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια και παρουσιάσεις τυπώθηκαν και διανεμήθηκαν ως προοίμιο της εκστρατείας, έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι οι Αυστραλοί βουλευτές στην προσπάθεια για την επίτευξη του τελικού μας στόχου, να επιστρέψουν τα Γλυπτά στη νόμιμη κατοικία τους», είπε ο βουλευτής Γιώργος Σουρής, εκπρόσωπος της Περιφέρειας της Ωκεανίας, που συμμετείχε στη Διάσκεψη, στο Περθ.

H Πα.Δ.Ε.Ε επιδιώκει επίσης, να επεκτείνει την εκστρατεία της, ενισχύοντας τη συνεχή πληροφόρηση και ζητώντας την επαγρύπνηση των Φιλελλήνων εντός της Περιφέρειας της Αυστραλίας-Ωκεανίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: