Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Θα ολοκληρωθεί το βήμα αυτό, με τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ






Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 στο Μόναχο, σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Βαυαρίας.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝΙΣΕ:


«Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται και γράφονται. Είναι αλήθεια, ότι κάποιοι ξεπέρασαν και κάποια όρια. Σαν να μην αντιλαμβάνονται, ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια οικογένεια και ότι εκεί θα είμαστε και την επόμενη ημέρα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η διαδικασία να μας οδηγήσει, να μας διολισθήσει σε προσωπικές συγκρούσεις, σε σκληρές προσωπικές αναφορές.

Όπου και εάν είναι ταγμένος ο καθένας και η καθεμία από εμάς, σε ένα στοχεύει. Η παράταξη να αναδείξει καινούργια ηγεσία και να βγούμε δυνατοί την επόμενη ημέρα. Να ξεκινήσει το έργο μας, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να ξαναχτίσουμε την παράταξή μας από την αρχή, με καινούργιες ιδέες και καινούργια υλικά, να της ξαναδώσουμε ταυτότητα. Και το κυριότερο, να πείσουμε την ελληνική κοινωνία, ότι σύντομα και αφού κριθούμε για το θετικό αντιπολιτευτικό μας έργο, να γίνουμε και πάλι αξιόπιστη πρόταση εξουσίας.

Θα ήθελα λοιπόν ξεκινώντας να σας πω, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διασαλευτεί η ενότητα και η αλληλεγγύη αυτής της παράταξης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει πιο δυνατή, πιο ισχυρή, πιο ενωμένη.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου.

Βρισκόμαστε στην ευθεία, που θα μας οδηγήσει σε μια καινούργια εποχή. Και όπως κάθε τοκετός, έτσι και αυτός έχει τις οδύνες του. Ήδη πρέπει να σας πω, ότι μέσα από τα όσα συνοδεύουν την πορεία προς την ημερομηνία που θα αναδείξει την ηγεσία της παράταξή μας, φάνηκαν και τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης του φρονήματος της βάσης μας, χάρις στην καταλυτική, θετική ανταπόκριση της πρότασής μου, να προσφύγουμε στην οργανωμένη βάση μας για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Αυτό ήταν και το πρώτο πολιτικό στοίχημα, που κερδήθηκε, έστω και εάν δεν φθάσαμε στο εκατό τοις εκατό. Και για αυτό το λόγο απέσυρα την υποψηφιότητά μου. Γιατί περίμενα να ψηφίσουν και οι φίλοι και οι οπαδοί και οι προσκείμενοι στην παράταξή μας.
Θα ολοκληρωθεί το βήμα αυτό, με τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά και τη διοργάνωση, πριν το Πάσχα του 2010, του πρώτου μεγάλου και ανοικτού Συνεδρίου της παράταξης, μαζί με σημαντικές καταστατικές αλλαγές και προσαρμογή του πολιτικού μας στίγματος στο αύριο.
Αυτά ήταν και μερικά από τα βασικά σημεία του πλαισίου πολιτικής συμφωνίας, που υπογράψαμε σε επίπεδο αρχών και κατευθύνσεων με τον Αντώνη Σαμαρά, επισφραγίζοντας την συμπόρευσή μου για την εκλογή του, ως νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Απεγκλωβίσαμε τις διαδικασίες για την επιλογή της νέας ηγεσίας από τον εναγκαλισμό των προσωπικών μηχανισμών και των κλειστών κυκλωμάτων και παρεών της κομματικής γραφειοκρατίας.
Πολιτικοποιήσαμε την έννοια αυτών των διαδικασιών, συνδέοντας την επιλογή της νέας ηγεσίας με την επιλογή μιας στρατηγικής για την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας και την επαναφορά της σε τροχιά εξουσίας.
Είναι τα βήματα μιας νέας αρχής. Ενός νέου ξεκινήματος.
Συνεχίζουμε στο δρόμο αυτό, για να ενώσουμε τις δικές μας φωνές και δυνάμεις, με τις φωνές και τις δυνάμεις μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας.
Της πλειοψηφίας, που θα ξανασυναντηθεί μαζί μας, για να χωρίσει το παρελθόν από το μέλλον, για να ενώσει το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, με το μέλλον της χώρας και της ευημερίας της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: