Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ





Η Ντόρα καλύπτει τον Μεϊμαράκη και ψάχνει να βρει πάλι το … δακτυλίδι του Καραμανλή

Πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιχειρούν ορισμένοι δημοσιογράφοι προκειμένου να στηρίξουν τη Ντόρα στην κατηφορική πορεία της προς την ηγεσία της ΝΔ.
Στην Ελευθεροτυπία, για παράδειγμα, η κ. Χρ. Κοραή, πρώην πουλαίν του Ρουσόπουλου, γράφει για την προχθεσινή Κεντρική Επιτροπή: «Έσπασε την ουδετερότητά του ο Κώστας Καραμανλής και τάχθηκε ευθέως υπέρ της εκλογής προέδρου μόνο από μέλη, παλιά ή νέα, την οποία υποστήριζε η Ντόρα Μπακογιάννη. Απέκλεισε τη συμμετοχή φίλων της Ν.Δ., όπως πρότεινε ο Αβραμόπουλος, προσυπέγραψε ο Ψωμιάδης και ο Σαμαράς έδειξε να είναι ανοιχτός εφόσον συμφωνούσαν όλοι οι υποψήφιοι» (!!!).
Δεν ξέρω αν τα είδε με τα μάτια της και τα άκουσε με τα αυτιά της αυτά η κ. Κοραή, ή της τα διηγήθηκαν. Επειδή όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Μπακογιάννη δεν ήθελε την εκλογή από την βάση και αγωνίσθηκε με όλα τα μέσα για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από τους σημερινούς συνέδρους, τους οποίους πιστεύει ότι ελέγχει μέσω των γνωστών μηχανισμών. Όλη Ελλάδα επίσης γνωρίζει ότι χάρις στην επιμονή του Δ. Αβραμόπουλο και του Α. Σαμαρά πέρασε η εκλογή από την βάση και η Ντόρα αναγκάστηκε να υπογράψει την γνωστή συμφωνία των «4» που επικύρωσε προχθές η ΚΕ. Και ο Καραμανλής υπερ αυτής της συμφωνίας παρενέβη
Με την ίδια αξιοπιστία γράφουν και τα ΝΕΑ: «Με παρέμβαση Καραμανλή που ερμηνεύθηκε από υποψηφίους διαδόχους και μέλη της γαλάζιας Κεντρικής Επιτροπής ως «αβάντα» στην Ντόρα Μπακογιάννη, επιτεύχθηκε τελικώς συμφωνία για την αλλαγή στο πλαίσιο της εκλογής και το εκλεκτορικό σώμα που θα αναδείξει τη νέα ηγεσία της Ν.Δ
Τι έγινε στην πραγματικότητα στην ΚΕ; Ο Δ. Αβραμόπουλος δεν έβαλε την δική του πρόταση για εκλογή και από τους φίλους σε ψηφοφορία επειδή οι συσχετισμοί στην ΚΕ δεν ήταν ευνοϊκοί γι αυτόν. Επιπλέον, αν έθετε σε ψηφοφορία την πρότασή του να ψηφίζουν και οι φίλοι τότε υπήρχε κίνδυνος η κ. Μπακογιάννη ή κάποιος από τους δικούς της να επανέφερε την παλαιότερη πρόταση να γίνει η εκλογή προέδρου σύμφωνα με το καταστατικό δηλαδή από το συνέδριο του κόμματος. Την Παρασκευή εξάλλου το κλίμα για κάτι τέτοιο είχε προετοιμαστεί από τον Προκόπη Παυλόπουλο που το «παίζει» Ντόρα.
Έτσι εξηγείται και η «βρώμικη δουλειά» που ανέλαβε να κάνει για λογαριασμό της κ. Μπακογιάννη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο οποίος δεν επιτέθηκε μόνον εναντίον του Σαμαρά, αλλά εναντίον όλων και κυρίως του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα επειδή δέχθηκαν να γίνει η εκλογή από τη λαϊκή βάση του κόμματος και όχι από τον μηχανισμό των κομματικών στελεχών.
Όπως γράφει σήμερα το ΠΘ «οι μάσκες έπεσαν μία ημέρα αργότερα». Όταν η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε στο Αγρίνιο για την επίθεση του κ. Μεϊμαράκη στον Σαμαρά απάντησε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν εξύβρισε κανέναν έκανε μία αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός της παράταξης». Συνέστησε μάλιστα η συζήτηση για τα αίτια της ήττας και για τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ να γίνει με ψυχραιμία «και να μην βγάλουμε προσωπικές εμπάθειες και απωθημένα». Η σύστασή της βέβαια δεν αφορά τις επιθέσεις εναντίον του κ. Σαμαρά.
Διαπιστώνουμε λοιπόν μια νέα εβδομαδιαία στρατηγική της Ντόρας. Ξαναθυμάται τώρα το σκουριασμένο δακτυλίδι και προσπαθεί να ανακόψει την πορεία των καραμανλικών προς τον Σαμαρά ισχυριζόμενη ότι αυτήν στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής. Την ίδια ώρα βεβαίως έντυπα και ιστοσελίδες που την υποστηρίζουν επικρίνουν τον Σαμαρά ότι «μάζεψε γύρω του όλους τους Καραμανλικούς».
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: