Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Σύλληψη ύποπτης για τρομοκρατία - Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ

Μία κοπέλα η οποία είναι μεταξύ των έξι που καταζητούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» με εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν μετά τον εντοπισμό της γιάφκας στο Χαλάνδρι, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής (13/11) και το Σάββατο οδηγείται στους αρμόδιους εφέτες ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση.


Σχετικά links
Όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα προσήχθη μαζί με δύο ακόμα άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και τα οποία εξετάζονταν μέχρι πριν από λίγο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακάλυψη της γιάφκας στο Χαλάνδρισυνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις έχουν προφυλακιστεί ενώ αφέθηκε ελεύθερη μια 20χρονη.

Λίγο αργότερα εκδόθηκαν εντάλματα για τους άλλους έξι μεταξύ των οποίων είναι και η κοπέλα που συνελήφθη σήμερα, ενώ κατά τις ίδιες πηγές έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμη πέντε άτομα για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Ένας 24χρονος θα οδηγηθεί το Σάββατο (14/11) στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής σε βάρος αστυνομικής δύναμης, στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομάδα περίπου 50 νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο.

Στη μία μετά τα μεσάνυχτα μια ακόμα ομάδα, επιτέθηκε με μπουκάλια και πέτρες στην ίδια αστυνομική δύναμη.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε αμέσως μετά τις επιθέσεις προσήχθησαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα αφέθηκε ελεύθερο ενώ κρατήθηκε ο 24χρονος για τον οποίο σύμφωνα με την αστυνομία προέκυψαν στοιχεία συμμετοχής στο επεισόδιο.

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: