Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ιταλία:Ο Καντάφι προσπάθησε να προσυλητίσει στο Ισλάμ μανεκέν


Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, που βρίσκεται στην Ρώμη για να παραστεί στην σύνοδο κορυφής του FAO, πέρασε αρκετές ώρες με 200 Ιταλίδες, που κατάφερε να προσελκύσει ένα πρακτορείο μέσω αγγελίας, και προσπάθησε να τις προσυλητίσει στο Ισλάμ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

"Ζητούνται 500 όμορφες κοπέλες μεταξύ 18 και 35 ετών, ύψους τουλάχιστον 1,70, καλοντυμένες, αλλά όχι με μίνι φούστες και βαθιά ντεκολτέ", έγραφε η αγγελία του πρακτορείου Hostessweb, που αναδημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Περίπου 200 γυναίκες πήγαν στην βίλα Ρόμα, όπου τους είχαν πει ότι θα τους δώσουν 60 ευρώ και κάποια "δώρα από την Λιβύη". Μεταξύ αυτών ήταν και μία δημοσιογράφος του ιταλικού πρακτορείου ANSA που πήρε φωτογραφίες και περιέγραψε σε άρθρο της την βραδιά.

Οι περισσότερες κοπέλες πίστευαν, σύμφωνα με την δημοσιογράφο του ANSA, ότι θα πήγαιναν σε ένα πάρτι. Στην πραγματικότητα τις έβαλαν να περιμένουν σε μία μεγάλη αίθουσα μέχρι να έρθει ο Καντάφι, ο οποίος τους έκανε επί μία ώρα μάθημα ιστορίας για τις σχέσεις μεταξύ Ισλάμ-Δύσης και το ρόλο της γυναίκας.

"Δεν είναι αλήθεια ότι το Ισλάμ είναι εναντίον των γυναικών", δήλωσε ο Καντάφι, προτού δώσει στις κοπέλες ένα αντίτυπο του Κορανίου και τις προτρέψει: "προσυλητιστείτε στο Ισλάμ. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για τους Εβραίους, όχι για εσάς, ενώ ο Μωάμεθ ήρθε για όλους τους ανθρώπους". Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν ήταν ο Χριστός αυτός που σταυρώθηκε, αλλά "κάποιος που του έμοιαζε".

Σύμφωνα με το άρθρο της Corriere della Serra ο Καντάφι πρόσφερε στις κοπέλες και ένα αντίτυπο του "πράσινου βιβλίου" του για την επανάσταση και ένα βιβλιαράκι με τίτλο "πως να είσαι μουσουλμάνος".

Το πρακτορείο Hostessweb έχει ήδη συγκεντρώσει ακόμα 400 κοπέλες που θα συμμετάσχουν σε ακόμα δύο ανάλογες βραδιές σήμερα και αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: