Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωράει την Τρίτη και ενόψει των εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου η Τροχαία στα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια και οι στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε άξονες γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας, θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και στις καθέτους αυτών.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη
περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτηση τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα προχωρήσει και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα ισχύουν για τις οδούς Εγνατίας, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου,
Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

Παράλληλα, από το απόγευμα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους Εγνατίας (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου), Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Τσιμισκή), Αγίου Δημητρίου (από Εθνικής Αμύνης μέχρι Κατσιμίδη), Γ΄Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Λ. Στρατού), Αγγελάκη (από Πλ.
Συντριβανίου μέχρι πλ. ΧΑΝΘ), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Τσιμισκή (από Εθν. Αμύνης μέχρι Βενιζέλου), Β.Ηρακλείου (από πλ. Αριστοτέλους μέχρι Κ. Ντηλ), Κ.Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Β.
Ηρακλείου), Γρ.Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου), Κ.Καραμανλή (από Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι Κατσιμίδη), καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς δυτικά, μέσω των οδών Κατσιμίδη-Περιφερειακής Οδού-Αγ. Δημητρίου-Κασσάνδρου και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου-Αγ.Δημητρίου και Περιφερειακής Οδού, καθώς και από τη λεωφ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Τα καταστήματα στην Αθήνα

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας στα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο να λειτουργήσουν την Τρίτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος "με γνώμονα τη διευκόλυνση των συνθηκών λειτουργίας της πόλης, προτείνει στις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται χωροταξικά ή γειτνιάζουν με τη διαδρομή της πορείας να διακόψουν τη λειτουργία τους από τις 15.00".


Δεν υπάρχουν σχόλια: