Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Το ρεύμα αντι-Μητσοτακισμού μεγαλώνει σε όλη τη χώρα


Αρκετά με την καμαρίλα, τις ίντριγκες, τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και την οικογενειοκρατία!
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να τελειώνει με ό,τι ευτελίζει την πολιτική και την παράταξη και να τιμωρήσει αυτούς που τον οδήγησαν στην εξευτελιστική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, δηλαδή όλους εκείνους που υπερθεμάτισαν στην «απόφαση ευθύνης» του Κώστα Καραμανλή και στις εκλογές αυτοκτονίας.
Δεν του έφθασε η ανάληψη της ευθύνης για τη συντριπτική ήττα από τον Κώστα Καραμανλή και δεν εκτόνωσε την οργή του η αποχώρηση του Γ. Σουφλιά από την πολιτική.
Δεν λησμονούν οι Νεοδημοκράτες ότι εκ των βασικών υποστηρικτών της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, που θα ήταν και η άμεσα ωφελημένη από μια ταπεινωτική ήττα του Καραμανλή.
Και την ακούν τώρα να ψέγει όσους τον κατηγορούν, αλλά να μη λέει τίποτε για τη δική της ευθύνη.
Και από τους τέσσερις υποψηφίους ήταν εκείνη που αντέδρασε επίμονα στη συμμετοχή των «φίλων» στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αρχηγού και δεν δίστασε να υποβαθμίσει το θέμα σε διαδικαστικό, λέγοντας στην Κεντρική Επιτροπή ότι δεν βρίσκεται εδώ για να παίξει τις κουμπάρες με τις διαδικασίες!
Έτσι αντιμετωπίζει η κόρη του επίτιμου πρόεδρου της Ν.Δ. τη βάση της παράταξης, τα δυόμισι εκατομμύρια Νεοδημοκράτες! Είναι καλοί για να ψηφίζουν το κόμμα στις εκλογές, αλλά όχι να παίξουμε και τις κουμπάρες μαζί τους! Προφανώς, έχει συγκεκριμένους λόγους, πολύ ουσιαστικούς, η Ντόρα Μπακογιάννη, που δεν ήθελε να ψηφίσουν και οι «φίλοι». Φοβόταν ότι μια ανοιχτή ψηφοφορία με τη συμμετοχή της βάσης δεν θα ήταν προς όφελός της;
Είχε πληροφορίες και μηνύματα από όλη την επικράτεια ότι στη βάση έχει διαμορφωθεί ένα «αντι-Μητσοτακικό» ρεύμα εξαιτίας της στάσης που τήρησε στη μοιραία απόφαση του Καραμανλή;

Θα έλεγα ότι οι «λαγοί» της Ντόρας Μπακογιάννη, που επιμένουν να εστιάζουν αποσπασματικά στην περίοδο της «Πολιτικής Άνοιξης», ενώ αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά με την επιστροφή του Αντ. Σαμαρά στη ΝΔ.,. την επανεκλογή του και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Καραμανλή, πετυχαίνουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
www.tragasnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: