Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ Γ........

6 τούρκικα F-16 πάνω από το ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
Έξι τουρκικά F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι!

του Μάκη Πολλάτου

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά συνολικά έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 το μεσημέρι της Δευτέρας παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και πέρασαν πάνω από το Φαρμακονήσι.

Συνολικά οκτώ, οπλισμένα με πυραύλους αέρος αέρος, τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο FIR από την περιοχή νοτίως της Σάμου στις 15.04, το μεσημέρι της Δευτέρας. Έπειτα από ένα λεπτό, τα έξι από τα τουρκικά αεροσκάφη πέρασαν σε ύψος 4.000 ποδών (περίπου 1.300 μέτρα) πάνω από το Φαρμακονήσι, ενώ τα άλλα δύο F-16 κάλυπταν τα νώτα των έξι Τούρκων πιλότων.

Ακολούθησαν αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών από αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Τελικώς τα οκτώ τουρκικά F-16 βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 15.33.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη το υπουργείο Εξωτερικών, που αναμένεται να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τις τουρκικές διπλωματικές αρχές.

Η σημερινή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι σήμανε συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία και το Πεντάγωνο, αφού είναι η πρώτη υπέρπτηση άνωθεν ελληνικού εδάφους εδώ και περίπου δύο μήνες. Η τελευταία πτήση τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό νησί είχε καταγραφεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: