Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ελεύθερος αφέθηκε στην Τεχεράνη δημοσιογράφος του AFP

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) Φαρχάντ Πουλαντί αφέθηκε ελεύθερος απόψε και επέστρεψε στο σπίτι του, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή του από τρία μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας στην Τεχεράνη, επιβεβαίωσε το γραφείο του AFP στην ιρανική πρωτεύουσα.

«Βρίσκομαι στο σπίτι μου και είμαι καλά», είπε ο Πουλαντί.

Η απελευθέρωση του ιρανικής υπηκοότητας Πουλαντί είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. «Ένας ιρανός ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που κρατείτο, μετά τη σύλληψή του σε μια διαδήλωση την Τετάρτη, αφέθηκε ελεύθερος με την έγκριση του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης», μετέδωσε το IRNA.

Ο Πουλαντί συνελήφθη την Τετάρτη, ενώ κάλυπτε μια συγκέντρωση την οποία είχαν διοργανώσει οι αρχές για την 30ή επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη. Εκείνη την ημέρα, οπαδοί της αντιπολίτευσης παρά την απαγόρευση των αρχών, κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της επανεκλογής του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Χθες, Παρασκευή ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης Αμπάς Τζαφάρι Ντολαταμπάντι είχε δηλώσει ότι ανέμενε μια απάντηση των αρμοδίων αρχών σε σχέση με την άδεια εργασίας του δημοσιογράφου Φαρχάντ Πουλαντί προκειμένου να εκδώσει απόφαση υπέρ της απελευθέρωσής του ή της παραμονής του σε κράτηση.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: