Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Κίνα: 42 νεκροί και 66 αγνοούμενοι σε ορυχείο


Τουλάχιστον 42 νεκροί, 66 αγνοούμενοι μετά την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο σε βορειοανατολική επαρχία.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 66 παραμένουν παγιδευμένοι στο ανθρακωρυχείο όπου σημειώθηκε έκρηξη τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη βορειοανατολική Κίνα, μεταδίδει η κινεζική τηλεόραση.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στις 02:30 τοπική ώρα [20:30 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας], ενώ 528 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο, που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από τη Χεγκάνγκ, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ, που γειτνιάζει με τη Ρωσία, σύμφωνα με το CCTV. Οι 389 εργαζόμενοι κατάφεραν να βγουν από το ορυχείο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο την τοπική κυβέρνηση και την υπηρεσία εργασιακής ασφάλειας, μετέδωσε ότι υπάρχουν «δεκάδες» εργαζόμενοι παγιδευμένοι στο ορυχείο του ομίλου Λόνγκμεϊ και ότι διεξάγονται επιχειρήσεις από σωστικά συνεργεία.

Τα δυστυχήματα είναι συχνά στα κινεζικά ορυχεία, ειδικά τα ανθρακωρυχεία, όπου πάνω από 3.200 άνθρωποι χάθηκαν την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, οι οποίες χαρακτηρίζονται εξαιρετικά υποτιμημένες από ειδικούς και οργανώσεις.

Η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση και τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας έχουν καταστήσει τα ορυχεία της Κίνας τα πιο θανάσιμα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, και οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διορθωθεί η κατάσταση δεν μοιάζουν να απέφεραν καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: