Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Σκότωσαν 13χρονο χάκερ για τους κωδικούς βιντεογκέιμ!


Μούσα Κανγκ. Ο νεαρός  χάκερ απήχθη, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε
Ο ΜΙΚΡΟΣ Μούσα, ένας 13χρονος χάκερ, εξαφανίστηκε ένα πρωινό ενώ πήγαινε στο σχολείο του. Το πτώμα του βρέθηκε μία βδομάδα αργότερα και η αστυνομία υποψιάζεται ότι το έγκλημα το διέπραξε σπείρα η οποία ήθελε να αποσπάσει κωδικούς για το ιντερνετικό παιχνίδι «Μetin 2»! Στις 3 Νοεμβρίου ο Μούσα Καγκ ξεκίνησε για το σχολείο του στο Ερζερούμ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στον δρόμο συνάντησε ένα νεαρό 17-18 χρόνων και τότε είπε στους συμμαθητές του «Πηγαίνετε εσείς και θα έρθω αργότερα». Από εκείνη τη μέρα χάθηκαν τα ίχνη του. Το πτώμα του βρέθηκε κακοποιημένο το βράδυ της Δευτέρας, τρία χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο της απαγωγής. Τον σκότωσαν αφού τον βασάνισαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Υποψίες για σπείρα
Ο Μούσα ήταν άριστος μαθητής αλλά και πολύ καλός χάκερ σύμφωνα με τους συμμαθητές του. Κάθε απόγευμα, μετά το σχολείο, πήγαινε στο Ίντερνετ καφέ της γειτονιάς του και έπαιζε το παιχνίδι «Μetin 2». Στόχος του παιχνιδιού είναι η δημιουργία δυνατών πολεμιστών, τους οποίους στη συνέχεια οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν. «Έγινα παρανοϊκός με αυτό το παιχνίδι», λέει στην εφημερίδα «Βατάν» ο Ρετζέπ Καρά, ο οποίος έχει καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού και να καταταχτεί δέκατος στη σειρά παγκοσμίως. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Μούσα να απήχθη μόνο και μόνο για να σπάσει κωδικούς του παιχνιδιού και να κερδίσει χρήματα για κάποια σπείρα.

Η κηδεία του μικρού Μούσα, η οποία έγινε χθες το απόγευμα, μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή δύο χιλιάδων ανθρώπων. «Ερζερούμ, μην κοιμάσαι, υπερασπίσου τα παιδιά σου», «Να κοπούν τα χέρια αυτών που ακούμπησαν τον Μούσα», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: