Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Περίπου 10.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει στην Ευρώπη η General Motors




Στην περικοπή περίπου 10.000 θέσεων εργασίας στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη θα προχωρήσει η General Motors για να εξυγιανθεί η Opel, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Νικ Ρέιλι, προσωρινός πρόεδρος του ευρωπαϊκού βραχίονα της GM.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει επίσης μείωση της παραγωγής στην Ευρώπη κάπου κοντά στο 20% με 25%, ενώ οι λεπτομέρειες του σχέδιο θα ανακοινωθούν όταν η εταιρεία ολοκληρώσει τις συζητήσεις της με τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες βρίσκονται εργοστάσια της Opel και σωματεία. Δεν αποκλείεται, όμως, ακόμη και κλείσιμο ενός εργοστασίου.

H μητρική, ανέφερε ο Ν.Ρέιλι, είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά της για την εξυγίανση της Opel, αλλά συνεχίζει να ελπίζει σε πακέτα στήριξης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Έκτακτη συνάντηση Κομισιόν, Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας και GM συγκάλεσε για τη Δευτέρα ο επίτροπος Βιομηχανίας, Γκίντερ Φερχόιγκεν, με στόχο το «συντονισμό» των κινήσεων των εμπλεκόμενων κρατών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και οι επίτροποι Ανταγωνισμού και Απασχόλησης.

Η Επιτροπή προσπαθεί ουσιαστικά να εμποδίσει μεμονωμένες κινήσεις από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την στιγμή που η διοίκηση της GM θα αποφασίσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων για το ποιο εργοστάστιο θα κλείσει. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα εργοστάσια της Αμβέρσας (Βέλγιο) και τα γερμανικά εργοστάσια στο Αϊζεναχ και Μπόχουμ.

www.tanea.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: