Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ"(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO)

Με λαμπρότητα και κατάνυξη από χιλιάδες πιστούς έγινε σήμερα η γιορτή της "Υπαπαντής του Κυρίου" στη Καλαμάτα.
Το πρωί στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, χοροστατούν τος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ "Βαρθολομαίου" και του Αρχιεπισκόπου και Πάσης Ελλάδος κ.κ "Ιερώνυμου".
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Θαυματουργής Εικόνας Της "Θεοτόκου" στους δρόμους της πόλης και παρ' όλο το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, αλλά και το ψιλόβροχο σε κάποιες στιγμές της λιτανείας, χιλιάδες ήταν οι πιστοί και οι προσκυνητές που έχουν έρθει από πολλά μέρη της Ελλάδος για να προσκυνήσουν τη Χάρη της Παναγίας.
Τη κυβέρνηση εκπροσώπησε ο....
.... Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κος Δημήτριος Ρέππας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Αντώνης Σαμαράς, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κος Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτές της Μεσσηνίας, ανώτεροι Δικαστικοί, Στρατιωτικές αρχές και Σώματα ασφαλείας, κύριοι Νομάρχης και Δήμαρχος της Καλαμάτας και όλοι οι φορείς και επώνυμοι της πόλης.
"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"
Ένα κομμάτι της λιτανείας στο παρακάτω Βίντεο.


Φωτογραφίες από τη γιορτή της "Υπαπαντής του Χριστού"
Τέλος μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κόσμου είχε και το πατροπαράδοτο πανηγύρι σ' αυτό το διήμερο του εορτασμού της Υπαπαντής, ενώ δεν έλειψε και πρόβλημα με την έκδοση των απαιτούμενων αδειών στους μικροπωλητές από την Δημοτική αρχή.

Με την παρέμβαση της Εισαγγελίας το πρόβλημα λύθηκε και όλα πήγαν καλά.

Άντε και του χρόνου να 'μαστε όλοι καλά....pkampas.blogspot.com
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: