Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: Εμείς θα κρίνουμε κάθε μέτρο, κατά περίπτωση και με κριτήριο το συμφέρον του τόπου.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία δεν προέκυψαν ξαφνικά. Όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα μας προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ, είτε δεν κατάλαβε, είτε δεν θέλησε να ακούσει και, πάντως, έταξε στους πάντες τα πάντα.

Τις εκλογές τις κέρδισε, αλλά δεν αντέδρασε έγκαιρα μετά τις εκλογές. Με αναβλητικότητα, δραματικές καθυστερήσεις και εσωτερική διγλωσσία δεν αντιμετωπίζεται μια τέτοια κρίση. Έτσι τα spreads εκτινάχθηκαν. Δηλαδή το κόστος δανεισμού αυξήθηκε, μετά την εκλογή. Η φυγή κεφαλαίων ξεκίνησε μετά τις εκλογές. Και η ασυγχώρητη απραξία της κυβέρνησης εμφανίστηκε μετά τις εκλογές. Τα σοβαρά μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα. Πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Χωρίς ταλαντεύσεις και ενδοκυβερνητική διχογνωμία.

Εμείς έχουμε δώσει ξεκάθαρο στίγμα. Και έχουμε προσφέρει συγκεκριμένο μίγμα μέτρων, που χρειάζεται η οικονομία. Θα στηρίξουμε ό,τι είναι απαραίτητο:

Λέμε ΝΑΙ σε μέτρα, που περιορίζουν την κρατική σπατάλη, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Αλλά λέμε ΟΧΙ, σε μέτρα, όπως η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, ή η αύξηση του ΦΠΑ, που θα ματώσουν τους αδύναμους.

Όπως λέμε ΟΧΙ και σε μέτρα που εντείνουν τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Πάνω απ’ όλα, όμως, χρειάζονται και «ανάσες» ανάπτυξης, που συνεχώς προτείνω σε μια κυβέρνηση που δε θέλει να ακούσει. Χωρίς αυτές τις «ανάσες» ανάπτυξης, η ύφεση – προειδοποιώ - θα βαθύνει πολύ περισσότερο.

Προσφέρουμε αποφασιστική στήριξη σε ό,τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο.

Αλλά να ξέρει η κυβέρνηση, ότι η στήριξή μας δεν είναι «λευκή επιταγή».

Εμείς θα κρίνουμε κάθε μέτρο, κατά περίπτωση και με κριτήριο το συμφέρον του τόπου.

Και κάτι ακόμα: Ασφαλώς δεν πρόκειται να δεχθούμε πρακτικές κυβερνητικής αλαζονείας, εν ονόματι της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: