Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Η σωστή λέξη: Ξεκολλήστε


Επιμέλεια: Γιώργος Μασσαβέτας


ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Η σωστή λέξη: Ξεκολλήστε

Εδώ που τα λέμε, θα είστε ασυγχώρητος αν αποτύχετε να βγάλετε τη χώρα από αυτή τη δίνη, κ. Πρόεδρε. Διότι δεν είχαν δα πολλοί πρωθυπουργοί την εξαιρετική τύχη να τους «σπρώχνει» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
να πάρουν τα αναγκαία μέτρα «ακόμη και να είναι επώδυνα» και τους απευθύνει έκκληση «ξεκολλήστε», παρέχοντας τη διαβεβαίωση «εμείς θα σας στηρίξουμε».

Άλλωστε δεν είναι μόνον ο Αντώνης Σαμαράς που σας προσφέρει την ευκαιρία να πάρετε τα αναγκαία μέτρα, άλλα με τη στήριξη και άλλα με την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη και ο Καρατζαφέρης ασκεί απέναντί σας -με εξαίρεση το θέμα της παροχής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών- την πιο ήπια αντιπολίτευση που έχει ασκήσει από τότε που ίδρυσε το κόμμα του.

Όσο για την Αριστερά, πέρα από τη... γυναίκα του Λοτ, που έχει μείνει απολιθωμένη στην εποχή του «μεγάλου τιμονιέρη» και «πατερούλη» των απανταχού... παλαιοημερολογιτών προλεταρίων, δηλαδή την ηγετική ομάδα του Περισσού, έχετε και εκεί δυνάμεις «κατανόησης», μεταξύ εκείνων που εκπροσωπούν την ιστορική διαδρομή της «ανανέωσης». Από τον Κύρκο ως τον Κουβέλη.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εκείνοι που υφίστανται στην καθημερινότητά τους τις συνέπειες αυτής της περιδίνησης της χώρας μέσα στον κυκλώνα που σχηματίζουν τα υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά από τη μια των εγχώριων αποτυχιών και εξυπνάδων με το μαγείρεμα των στοιχείων και από την άλλη της διεθνούς κερδοσκοπίας, σας δίνουν, όπως φαίνεται από τις μετρήσεις, την αναγκαία πίστωση χρόνου.

Αρκεί αυτόν τον χρόνο να μην το σπαταλήσετε και άλλο σε δολιχοδρομίες, εσωτερικές τριβές και δισταγμούς που τείνουν να εμφανίζουν την κυβέρνηση να «προχωρά» με το... μετέωρο βήμα του πελαργού.

Αλλά και κάτι ακόμη: Αρκεί να μιλάτε με ειλικρίνεια στους πολίτες που θα πληρώσουν το μάρμαρο. Και η ειλικρίνεια επιβάλλει, όταν αναφέρεστε στο παρελθόν, να είστε δίκαιος. Γιατί όσα καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα δεν είναι μόνο «στραβά ψωμιά της νύφης». Ούτε τα χρέη ούτε τα ελλείμματα γεννήθηκαν και γιγαντώθηκαν μέσα στην πενταετία της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Χρειάζεστε την κατανόηση όλων των Ελλήνων. Ε, αποδώστε τους και τον σεβασμό που επιβάλλεται και δικαιούνται.
Ξεκολλήστε λοιπόν και από το παρελθόν. Όχι μόνο το πρόσφατο, αλλά και το απώτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: