Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τσικνοπέμπτη στην ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 11:30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά με πολλή μουσική και εδέσματα, ενώ το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην Πλάκα και στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, όπου θα γίνει ένα ρετρό πάρτι για την τρίτη ηλικία.

Από την Τσικνοπέμπτη και καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, το κέφι θα ανάψει μ' ένα μουσικό παζλ για όλα τα γούστα με λάτιν, τζαζ, ποπ, ροκ, αλλά και πολλή ελληνική μουσική, πρωί και βράδυ, σε κεντρικά σημεία της πόλης, στο Σύνταγμα, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στου Ψυρρή, στο Κολωνάκι, στην Ερμού και αλλού. Η γιορτή όμως θα απλωθεί και στις γειτονιές της Αθήνας με συναυλίες στα δημοτικά διαμερίσματα.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πλατεία Αριστοτέλους. Με κεντρικό σύνθημα "Όλη η πόλη μια παρέα", ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην πιο μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης, γεμάτη εκπλήξεις, βεγγαλικά και λαμπρά αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η μεγάλη αποκριάτικη γιορτήΓιορτή Τσικνοπέμπτης 2010 διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θα συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης :

Οι Incognıto, πέντε 17ρηδες από την Θεσσαλονίκη που τα τελευταία 3 χρόνια συμμετέχουν δυναμικά στην Πάνκ & Ροκ μουσική σκηνή της πόλης,

οι Proffesıonal Sınnerz οι οποίοι από το 2003 που συνένωσαν τις δυνάμεις τους κατάφεραν να φθάσουν, όχι και λίγες φορές, στα Top 10 ραδιοφωνικών και μουσικών τηλεοπτικών σταθμών…,

ο Κόμης Χ ένας δυναμικός εκφραστής του hıp hop, του οποίου η απογείωση της δημοτικότητάς του ήρθε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2007,

ο Μύρωνας Στρατής o οποίος αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο και φωτεινό νέο πρόσωπο στην ελληνική μουσική για την χρονιά που διανύουμε, και οι Εμιγκρέ, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους από το 2004 και μετά με νέες προτάσεις στον χώρο της ελληνικής pop/rock Μουσικής και με μοναδικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Συμμετέχουν επίσης το λάτιν μουσικό σχήμα οι Αρόμα Καρίμπε..

Κατά την διάρκεια της βραδυάς, η ομάδα τα «Παιδιά εν Δράσει», θα δώσουν ένα εορταστικό χρώμα στον χώρο της εκδήλωσης, με Ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κλόουν και fıre shows, μοιράζοντας δώρα και διασκεδάζοντας το κοινό.

Η εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης είναι αφιερωμένη στη νεολαία της πόλης και οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με βασικό κριτήριο να είναι αγαπητοί από τις νεότερες ηλικίες, ενώ οι περισσότεροι ξεκίνησαν την πορεία τους από την Θεσσαλονίκη.

Για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στόλισε την Πλατεία και την οδό Αριστοτέλους με αποκριάτικο διάκοσμο και φωταγώγησε την πόλη. Το ενδιαφέρον όλων θα συγκεντρώσουν και φέτος οι παραδοσιακοί αποκριάτικοι μπάστακες (καρναβαλικές κατΗασκευές), ύψους 4 μέτρων που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους ενισχύοντας την αποκριάτικη ατμόσφαιρα

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πλατεία Μεταμόρφωσης, Ώρα 18.00-20.00. Παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων

σκορπούν το μήνυμα της αποκριάς σε κεντρικά σημεία της πόλης. Κλόουν, μαζορέτες,

εντυπωσιακά θεάματα! Λαϊκή ορχήστρα σκορπά το κέφι με πλούσιο μουσικό πρό-

γραμμα.

ΤΕΝΤΑ Ώρα 20.00. Λαϊκό γλέντι και παραδοσιακοί χοροί, με μεζέδες και κρασί. Πρό-

γραμμα με την ορχήστρα του «Εμπατή North». Συμμετέχει ο Σταύρος Ντάφλος και χο-

ρευτικά μπαλέτα. Χορεύουν τα μέλη του Ομίλου Ελληνικών Χορών. Είσοδος μόνο με

πρόσκληση. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην Κοινωνική Μέριμνα Μο-

σχάτου.


ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ


Κλίκ για μεγέθυνση

Ήλθε η ημέρα που λίγο πολύ όλοι μας, περιμέναμε... Να ξεχυθούμε σε δρόμους και σε πλατείες κι όπου βρούμε ψησταριά να... κάψουμε την επιθυμία μας με ένα αχνιστό σουβλάκι στο χέρι και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


Έθιμο που κρατά χρόνια στην Πάτρα και στο οποίο η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ κάθε χρόνο διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στην Άνω πόλη.

Έτσι όσοι επιμένουν να κρατούν το έθιμο και... ευτυχώς είναι πολλοί, μπορούν να τσικνίσουν μέχρι αργά το βράδυ.


Από το πρωί σε κεντρικούς και εκτός κέντρου δρόμους, θα παρελάσουν δυο γκρουπ μαζορετών με τις μπάντες τους από την Βουλγαρία και την Κροατία, καθώς και η Μπάντα του Δήμου Πατρέων.


Τα καλύτερα έρχονται το απόγευμα με το γλέντι που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ στην Άνω πόλη και συγκεκριμένα στην οδό Γερμανού. Οι εκδηλώσεις του απογεύματος θα αρχίσουν λίγο μετά τις 7 με παρέλαση μικρών αρμάτων, των δυο γκρουπ των μαζορετών με τις μπάντες τους, καρναβαλιστών, μελών από το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού - Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου Πατρέων και της Καρναβαλική Επιτροπή.

Από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων μέσω των οδών Γούναρη, και της οδού 3ου Ορειβατικού θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί έχει θα έχει στηθεί λαϊκό γλέντι με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου το οποίο θα έχει αρχίσει στις 21.00.

Παράλληλα στην πλατεία Ταμπαχάνων το κέφι και το ρυθμό, αλλά και το παραδοσιακό χρώμα θα κρατά η δημοτική ορχήστρα του Ασημάκη Κατριβέση.


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) - Πλατεία Ε. Βενιζέλου (Μετρό) - Ώρα έναρξης 17.00
«Μικροί μασκαράδες ελάτε να παίξουμε…..». Ξυλοπόδαροι, φουσκωτά παιχνίδια και διαγωνισμός για την ωραιότερη Αποκριάτικη στολή.

















ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ (ΕΜΥ)

ΠΕΜΠΤΗ 04-02-2010
ΚΑΙΡΟΣ: ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ,ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΓΕΤΟΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: