Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Το σκιάχτρο του Βατοπαιδίου ξέφτισε πια.

Όταν η κοινωνία βράζει από οργή για τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως ΜΟΝΟ από το διαδίκτυο και αφορούν τη διάλυση της Ελληνικής οικονομίας μέσα από ένα πρωτοφανές πλιάτσικο στημένο προσεκτικά από τον νταβατζή της γωνίας μέχρι διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κάποιοι εξακολουθούν να κουνούν σκιάχτρα τύπου Βατοπαίδι. Με καταφανή σκοπό βέβαια να αποσπάσουν την προσοχή από την απόπειρα συγκάλυψης της αλυσίδας του αίσχους.

Το Βατοπαίδι έχει αναχθεί σε τρισμέγιστο σκάνδαλο χωρίς κατ’ ουσίαν να έχει αποτιμηθεί το μέγεθος της απώλειας για τα ταμεία του δημοσίου. Ένα από τα παπαγαλάκια που αναμασούν τις βαρύγδουπες αποκαλύψεις, δεν είναι σε θέση να μας πει πόσα και πως ακριβώς θα τα έχανε το Ελληνικό δημόσιο (πριν ακυρωθούν βέβαια οι ανταλλαγές).

Η λογική των σουλτανικών φιρμανιών όπως έχουμε ξεκαθαρίσει είναι η έσχατη υποτέλεια και ύβρις ενάντια στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και βέβαια απεβίωσαν ακτήμονες.

Επιλεκτική ευαισθησία όμως σε φιρμάνια δεν έχουμε όπως κάποιοι που ενώ έχουν θησαυρίσει από χρυσόβουλα κραυγάζουν για την τρομερή ανταλλαγή κάνοντας γαργάρα το περιβόητο Ολυμπιακό ακίνητο και τις κακοτεχνίες του. Κανείς δεν αναφέρεται στα αυταπόδεικτα ζημιογόνα μονών και ιδιωτών:

Πεντέλη. Το συστηματικό ολοκαύτωμα, ο αποχαρακτηρισμός και το πλιάτσικο εις βάρος του δημοσίου. Στα καμμένα χτίστηκε μια ωραία οδός και το στρατηγείο του Βασικού Βαρώνου. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα και η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα. Σιωπή.

Αιξωνή. Τα διαμάντια των ιδιωτών. Πλιάτσικο εν εξελίξει και απανωτές πυρκαγιές κάθε χρόνο. Σιωπή.

Μονή Τοπλού. Φιλέτο οι εκτάσεις και όχι λασπόνερα.

ΙΜΜ Λαύρας. 37,000 στρέμματα Γης και όχι ο υδάτινος κόσμος του Κέβιν Κόστνερ.

Μα δεν βλέπεις Alpha;

Πολλές άλλες περιπτώσεις, απλά για τις ανωτέρω καταλαβαίνετε τα κολοσσιαία ποσά της ζημιάς. Γι’ αυτά λοιπόν θα σας έχουμε πολλά και γαργαλιστικά στοιχεία για να δείτε πως συνδέονται τα ΒΛΑΣΤάρια και οι “πατερούληδες” τους σε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι διαπλοκής.

Θα επιμείνουμε όμως στο Βατοπαίδι, είναι ενδεικτικό άλλωστε το πως η κοινή γνώμη μπορεί να χειραγωγηθεί με φαντάσματα και συνωμοσιολογίες όπως και ασύστολα ψέμματα.

Ο Εφραίμ λοιπόν, ο μπαμπούλας της οικουμένης, ο Ρασπούτιν που κινεί τα νήματα κάνοντας υπουργούς, υφυπουργούς και συμβολαιογράφους να χορεύουν. Ο δαιμόνιος Αρσένιος, οι πεντακαθαρήδηδες, οι επίορκοι δικηγόροι και ένας Πρωθυπουργός με άθλιους συμβούλους που κατάφεραν να τον γελοιοποιήσουν “υποχρεώνοντας” τον να ζητήσει συγνώμμη για μια υπόθεση οπερέτα.


Μια υπόθεση όπου ο Θίασος Κοντομηνά και Μπόμπολα, Βερύκιοι, Βλάχοι, Βαξεβάνηδες, Καμπουράκηδες ανάγονται ως τέρατα αξιοπιστίας σε αντίθεση με Μεντβέντεφ ή Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που προφανώς είναι υπό την επήρεια του Μάγιστρου Εφραίμ.

Πως αλλιώς θα δεχόταν ο Μεντβέντεφ να δεχθεί επί δίωρο τον Εφραίμ στο Κρεμλίνο όταν οι προαναφερόμενοι δεν θα τον δουν παρά μόνο σε πόστερ; Εμ βέβαια, τι είναι ο Μεντβέντεφ μπροστά στον Παμμέγιστο Καμπουράκη;

Το φιάσκο και η σκοπιμότητα της υπόθεσης Βατοπαιδίου (αν δεν ήταν το Βατοπαίδι θα ήταν κάτι άλλο) φαίνεται και στην πρόσφατη δικαστική απόφαση του δικαστηρίου Ξάνθης που λέει τα αυτονόητα:

Το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη της αγωγής ως απαράδεκτης «ελλίψει εννόμου συμφέροντος» των εναγόντων, και διότι κατά τα ιστορούμενα στην αγωγή με την προσβαλλόμενη σύμβαση ανταλλαγής καθ΄ ό μέρος αυτή αφορά την λίμνη Βιστωνίδα (και όχι λιμνοθάλασσα όπως προέκυψε) η μεταβίβασή της στο Ελληνικό Δημόσιο δεν προσβάλλει αλλά αντίθετα προστατεύει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτής και την ιδιαιτερότητά της ως περιβαλλοντικού αγαθού.

Η αποκτηθείσα κυριότητα της Ιερά Μονής στα 8.600 στρέμματα της Ουρανούπολης είτε είναι αρχαιολογικός χώρος είτε έχει τον χαρακτήρα δάσους ή δασικής έκτασης την καθιστά περίπου σαν κοινόχρηστο πράγμα λόγω των εκτεταμένων και σημαντικών περιορισμών που υπαγορεύονται από το άρθρο 24 του Συντάγματος και τους σχετικούς νόμους, συνέπεια των οποίων είναι και η χαμηλή αξία του ακινήτου.

Με την παρούσα απόφαση δεν ακυρώνονται τα συμβόλαια ανταλλαγής που αφορούν τις θρυλλούμενες ανταλλαγές ακινήτων.

Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστήριο, δεν υπάρχει καμμία ζημιά για το Ελληνικό δημόσιο. Το ζουμί όμως είναι αλλού: Στην αρχή οι κατήγοροι κραύγαζαν ότι δήθεν η Πελέκη (σύζυγος Βουλγαράκη) που έκανε και τα συμβόλαια, πήρε κάποια δισεκατομμύρια από τη μονή.

Μόλις άνοιξαν όμως οι λογαριασμοί και ήρθε η αναφορά της ΤΤΕ, τα περί χρημάτων έγιναν γαργάρα και άρχισε το παραμύθι των “παράνομων συμβολαίων υπέρ της μονής”. Δηλαδή η Πελέκη παρανόμησε για την ψυχή της μανούλας της αφού οι λογαριασμοί διέψευσαν τις αιτιάσεις περί χρηματισμού. Άρα η Πελέκη παραπέμπεται στο πειθαρχικό (!) για παράβαση καθήκοντος.


Τώρα όμως που με δικαστική απόφαση τα συμβόλαια κρίνονται νομιμότατα, η ευθύνη της Πελέκη πάει περίπατο. Όπως και του Βουλγαράκη αφού το δικαστήριο είπε το αυτονόητο (όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν). Ότι η Αρχαιολογική υπηρεσία (ΥΠΠΟ) δεν έχει καμμιά δουλειά να επεισέρχεται στις αγοραπωλησίες των οικοπέδων παρά μόνο στη χρήση τους. Όσοι έχουν αγοράσει έστω και πηγάδι το γνωρίζουν αυτό.

Το ίδιο βέβαια και του Ρουσόπουλου που υποτίθεται ότι ενορχήστρωσε τις ανταλλαγές και ζημίωσε το κράτος. Αυτές οι δύο περιπτώσεις που δέχτηκαν και τα πυρά είναι και οι πιό αυταπόδεικτες.

Ως φαίνεται επαγωγικά θα δικαιωθούν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι πλην του Σάββα Τσιτουρίδη που αποδείχτηκε λίγος. Ενώ ήταν ο πρώτος που ξεσκέπασε το Ολυμπιακό σκάνδαλο του μεγαλοβαρώνου, υπό το βάρος (άσχετων) παρατυπιών του σιώπησε και σιωπά ακόμα παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για τους εντιμότατους εργολάβους μας.


Ασυγχώρητος θα μείνει και ο Πρωθυπουργός με την ανόητη δήλωση περί “δικής του ευθύνης” για το Βατοπαίδι που έγινε με τη σύσταση της κυριούλας για να αμβλύνει το κλίμα εν όψει Ευρωεκλογών. Έπειτα ήρθε η Ουρουγουάη. Ο δε κακόμοιρος Βλάχος έξω από τη Ρηγίλλης προσπαθούσε να αποσπάσει δήλωση ότι “φταίνει οι Βατοπαιδινοί”. Τον τρελλάνατε τον άνθρωπο με το βραβείο.

olympia.gr
.
δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2009.Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από τότε.
Αφιερωμένο στην χθεσινή εκπομπή του χαρδαβέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: