Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Θρύλος από άλλο πλανήτη!



Μπροστά σε εννέα χιλιάδες κόσμο, ο Θρύλος έκανε πλάκα στην Κίμκι και τη συνέτριψε με 87-69. Πρώτη φορά φέτος που δεν κερδίσαμε με διαφορά άνω των 20 πόντων.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στην Βιτόρια "ζέστανε" τον κόσμο του με αποτέλεσμα 9.000 οπαδοί να βρεθούν στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με την Κίμκι. Ανταμείφτηκαν από την ομάδα που νίκησε με 87-69 και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στον όγδοο όμιλο του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα.

Ο Θρύλος έχει κάνει το δύο στα δύο και ο δρόμος για το Παρίσι έχει ανοίξει διάπλατα. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα πήρε πολύ εύκολα τη νίκη από τους Ρώσους, οι οποίοι προσπάθησαν να μας σταματήσουν με την άμυνα ζώνη, αλλά όταν οι παίκτες πήραν απόφαση ότι το ματς έπρεπε να τελειώσει απλά έκρυψαν την μπάλα. Όλοι τους ήταν υπέροχοι, αλλά οι Χαλπερίν και Σχορτσιανίτης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την αναμέτρηση με την Κίμκι.

Πολύ κεφάτοι και οι δύο έκαναν ό,τι ήθελαν του καημένους τους Ρώσους. Και σε αυτό το παιχνίδι ο Παναγιώτης Γιαννάκης κοουτσάρισε πολύ καλά τον Ολυμπιακό ήταν ψύχραιμος και ήρεμος και με την βοήθεια αυτού του υπέροχου ο κόσμου ο Θρύλος δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι του αγώνα με την Κίμκι.

Μπροστά σε τουλάχιστον 9.000 οπαδούς του ο Ολυμπιακός μπήκε αγριεμένος στο παιχνίδι με την Κίμκι. Από την αρχή φάνηκε ότι οι δύο ομάδες έχουν σημαντική διαφορά δυναμικότητας. Οι "ερυθρόλευκοι" όπως συνηθίζουν στα τελευταία τους παιχνίδια έπαιξαν άμυνα που τσάκιζε κόκαλα.

Η Κίμκι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα και στο 3ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 15-4. Οι φιλοξενούμενοι είχαν υποπέσει από την αρχή σε σωρεία λαθών και ο Θρύλος δεν μπορούσε να τα αφήσει ανεκμετάλλευτα. Οι Χαλπερίν και Σοφοκλής είχαν κέφια και με τρίοποντο του Ισραηλινού το σκορ έγινε 18-6. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 22-10 παίζοντας τρομακτική άμυνα και υποχρεώνοντας σε δέκα λάθη τους παίκτες της Κίμκι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να παίξουν ζώνη και εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε να μπλοκάρει.

Έτρεξαν έτσι ένα σερί 7-0 και μείωσαν σε 22-17. Το πρώτο του καλάθι ο Ολυμπιακός το σημείωσε στο 13' με τον Βούισιτς, ενώ στο 15' οι Ρώσοι είχαν πλησιάσει σε 27-22. Ο Γιαννάκης και πάλι είχε σωστές αντιδράσεις και βλέποντας ότι η ομάδα έχει… κολλήσει πήρε τάιμ άουτ. Έβγαλε τον Τεόντοσιτς που δεν ήταν και στα καλύτερα του και έβαλε μέσα τον Σοφοκλή και τον Γιοτάμ που ήταν κεφάτοι και το είχαν δείξει από την αρχή. Ο κόουτς του Ολυμπιακού ζήτησε η μπάλα να περάσει στον Σόφο και έτσι έγινε.

Ο Σχορτσιανίτης δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι, ενώ ο Χαλπερίν έμοιαζε ασταμάτητος. Η τάξη επανήλθε σύντομα και έτσι το ημίχρονο βρήκε τον Θρύλο να προηγείται με 38-28. Η Κίμκι έκλεισε το πρώτο μέρος με 17 λάθη, αλλά είχε καταφέρει να μας περιορίσει τους αιφνιδιασμούς και αυτός ήταν ο λόγος που η διαφορά δεν άνοιξε ακόμα περισσότερο.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά και στο 23' βρέθηκε να προηγείται 44-35 της Κίμκι. Οι Ρώσοι συνέχισαν τα λάθη, αλλά από την άλλη είχαν βρει το… κουμπί μας για να μας σταματήσουν. Η άμυνα ζώνη που εφάρμοζαν δημιουργούσε προβλήματα στον Ολυμπιακό και δεν τον άφηνε να ξεφύγει. Ναι μεν τους αναγκάζαμε σε πολλά λάθη, αλλά από την άλλη δεν μπορούσαμε να τρέξουμε και να ανοίξουμε την διαφορά. Στο 24' η Κίμκι πλησίασε σε 44-40. Το ματς φαινόταν να είναι στα χέρια του Ολυμπιακού, αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να το εξασφαλίσει.

Όλο το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε σε αυτό το μοτίβο. Με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν το προβάδισμα, αλλά να μην μπορούν να τελειώσουν το παιχνίδι. Ανησυχία δεν υπήρχε, βέβαια, αφού φαινόταν ότι ένα ξέσπασμα θα ήταν αρκετό για να πάρουμε τη νίκη. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να κάνει προηγείται με 61-52.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κάνει σμπαράλια την άμυνα ζώνης της Κίμκι. Η ομάδα βρήκε τους αυτοματισμούς της, άλλαζε με κινηματογραφική ταχύτητα την μπάλα και υπήρχαν στιγμές που οι Ρώσοι απλά παρακολουθούσαν. Στο 32' το σκορ έγινε 68-54 με τον τους Ρώσους να έχουν χαζέψει και το ΣΕΦ να έχει πάρει φωτιά από τους 9.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που πλέον έβλεπαν και καλό θέαμα, αλλά το παιχνίδι να έρχεται πιο κοντά στον Πειραιά.

Ο Θρύλος ξέφευγε, έκανε πάρτι και στο 37' η διαφορά εκτινάχθηκε στο +20 (80-60). Η Κίμκι ήταν φιλότιμη το πάλεψε, αλλά μέχρι εκεί. Όταν η ομάδα βρήκε τον ρυθμό της και έβγαλε τους αυτοματισμούς της στο παρκέ όλα ήταν πολύ απλά. Τα τελευταία λεπτά ήταν ένα ατελείωτο πάρτι στο ΣΕΦ.

Ο κόσμος απολάμβανε θέαμα οι παίκτες έκαναν πλάκα και όλα καλά. Άπαντες συνέβαλλαν τα μέγιστα για να έρθει το τελικό 87-69 και το δύο στα δύο στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα. Ο δρόμος για το Παρίσι είναι ανοιχτός, αλλά ο κόσμος στο τέλος ζήτησε νίκη επί του σιχαμένου και κατάκτηση του Κυπέλλου στις 20 Φεβρουαρίου.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7, Πεν, Τσίλντρες 9, Βούιτσιτς 11, Μπουρούσης, Χαλπερίν 15 (2), Κλέιζα 12, Μαυροκεφαλίδης 10, Βασιλόπουλος, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 9, Σχορτσανίτης 14.

Χίμκι (Σκαριόλο): Λάνγκφορντ 18, Φριτζόν 5, Καμπέθας 3, Ντμιτρίεφ, Γιανκούνας 5, Γκουρμπάνοφ 2, Γιαβτόκας 10, Λόπεθ 5, ΜακΚάρτι 15, Μοζγκόφ 5, Ζάιτσεφ.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 38-28, 61-52, 87-69

GAVROS

Δεν υπάρχουν σχόλια: