Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παραδικαστικό κύκλωμα Στο σκαμνί 17 άτομα για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου

Την παραπομπή 17 προσώπων για σκέλος της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου το 1999, ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, ζητά με πρότασή της στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γνωστοί επιχειρηματίες, χρηματιστές, ένας δικηγόρος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, καθώς και η πρώην πρωτοδίκης που είχε χειριστεί τη δικογραφία για τις λεγόμενες μετοχές «φούσκες», κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση αφορά τόσο στη χειραγώγηση μετοχών συγκεκριμένης εταιρίας, όσο και στο χειρισμό της ποινικής έρευνας από την κ. Μπουρμπούλια.

Η δικογραφία σχηματίστηκε όταν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα εντοπίστηκε λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα που φέρονται να τηρούσαν η πρώην ανακρίτρια με το συγκατηγορούμενό της τώρα δικηγόρο, συνήγορο υπεράσπισης τότε, γνωστού χρηματιστή.

Η κ. Κοντοθανάση στην πρότασή της κρίνει ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν κάποιοι εκ των αρχικώς κατηγορηθέντων μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.

πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: