Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Kαρτοκινητή: Μάχη με νέες προσφορές


Σε «αψιμαχίες» έχουν αρχίσει να επιδίδονται εκ νέου οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με την καρτοκινητή να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τον νέο γύρο ξεκίνησε η Vodafone την περασμένη Παρασκευή για να απαντήσει χθες η Wind και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την Cosmote, από την απάντηση της οποίας θα εξαρτηθεί πόσο μεγάλες θα είναι οι απώλειες που θα έχει ο κλάδος τους επόμενους μήνες.


Χθες η Wind, η οποία πριν από μία εβδομάδα είχε ανακοινώσει το νέο πακέτο καρτοκινητής, ανακοίνωσε ότι με κάθε ανανέωση χρόνου ομιλίας από 10 ευρώ και πάνω, ο χρήστης έχει δωρεάν 1.500 λεπτά ομιλίας και 1.500 SMS κάθε μήνα προς όλα τα κινητά τηλέφωνα Wind και Q.

Την ίδια προσφορά είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή και η Vodafone, οπότε η Wind έσπευσε να απαντήσει.
Προσφορές Οι συγκεκριμένες προσφορές θυμίζουν των προ 12 μηνών «πόλεμο» στην καρτοκινητή με τις προσφορές 1.000 λεπτών ομιλίας έναντι 3 ευρώ το μήνα που είχαν ως αποτέλεσμα οι συνολικές απώλειες εσόδων να φθάσουν τα 180 εκατ. ευρώ το 2009, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις.

H Cosmote αναμένεται να απαντήσει εντός των επόμενων ημερών. Σε περίπτωση που η πρότασή της κινείται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, τότε εκτιμάται ότι οι απώλειες θα είναι εξαιρετικά μεγάλες στο σύνολο μίας χρονιάς, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη σε κάθε περίπτωση. Ακόμη, όμως, και αν κάνει την ίδια προσφορά με τους ανταγωνιστές της και πάλι εκτιμάται ότι θα υπάρξουν απώλειες.

HMERISIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: