Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Toyota: Ανακαλούνται 8 μοντέλα της Toyota στην Ευρώπη

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Toyota Motor Europe, μέσω του αντιπροσώπου της στην Ελλάδα TOYOTA Ελλάς A.B.E.E και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης 8 μοντέλων Toyota στην Ευρώπη, για τον προληπτικό έλεγχο στο πεντάλ του γκαζιού.

Τα εν λόγω μοντέλα και οι περίοδοι παραγωγής τους είναι:
• Aygo (Φεβ. 2005 – Αυγ. 2009)
• iQ (Νοεμ. 2008 – Νοεμ. 2009)
• Yaris (Νοεμ. 2005 – Σεπ. 2009)
• Auris (Οκτ. 2006 – 5 Ιαν. 2010)
• Corolla (Οκτ. 2006 – Δεκ. 2009)
• Verso (Φεβ. 2009 – 5 Ιαν. 2010)
• Avensis (Νοεμ. 2008 – Δεκ. 2009)
• RAV4 (Νοεμ. 2005 – Νοεμ. 2009)

Ο ακριβής αριθμός των οχημάτων δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά ενδέχεται να φτάσει πανευρωπαϊκά το 1,8 εκατομμύριο. Κανένα μοντέλο Lexus ή κάποιο άλλο από τα υπόλοιπα μοντέλα Toyota δεν επηρεάζεται.

Στα προαναφερόμενα οχήματα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο μηχανισμός του πεντάλ του γκαζιού, σε ακραίες περιπτώσεις να κολλάει σε μία μερικώς πατημένη θέση ή να αργεί να επανέλθει.

Το φαινόμενο αυτό προκαλείται κυρίως επειδή ο μηχανισμός του πεντάλ του γκαζιού ενδέχεται μετά από μακρόχρονη χρήση να φθαρεί. Αυτή η προοδευτική φθορά, σε συνδυασμό με ορισμένες επιπλέον λειτουργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες (π.χ. υγρασία, σκόνη), μπορεί να προκαλέσει αύξηση τριβής στον μηχανισμό με αποτέλεσμα το πεντάλ περιοδικά να γίνεται σκληρότερο στη χρήση, αργό στην επαναφορά ή, σε σπάνιες και ακραίες περιπτώσεις, να κολλάει σε μερικώς ανοιχτή θέση.

Μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη και η Toyota Motor Europe δεν έχει πληροφορηθεί ή/και καταγράψει οποιοδήποτε ατύχημα σαν αποτέλεσμα αυτού του θέματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΤΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222.

Δεν υπάρχουν σχόλια: