Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ένα απο τα ίδια με τα ευχολόγια...





Χωρίς στην ουσία να λεχθεί τίποτα καινούργιο και με απλές επαναβεβαιώσεις στις γνωστές αρχές λύσης του Κυπριακού και στήριξης από την Αθήνα στη στρατηγική που χαράζει η Λευκωσία, ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνέντευξη δόθηκε στην παρουσία των ηγετών των κομμάτων οι οποίοι είχαν λίγο νωρίτερα παρακαθίσει μαζί με τον κ. Παπανδρέου στο Άτυπο Συμβούλιο των Αρχηγών. Είχε προηγηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Σε εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού καλωσόρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, επεσήμανε πως «είχαν μια μακρά και εποικοδομητική συνάντηση.

«Η παρουσία του σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα αποδεικνύει το συνεχές ενδιαφέρον για την Κύπρο και το κυπριακό», είπε ο Πρόεδρος και ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την στήριξη στην πολιτική τακτική και τους χειρισμούς του Κυπριακού. Όπως επεσήμανε, "η πορεία των διαπραγματεύσεων και οι προοπτικές επίλυσης ήταν το αντικείμενο τόσο στη συνάντηση την κατ’ ιδίαν όσο και στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου αρχηγών".

Πρόσθεσε ότι «ενημέρωσε ότι παραμένουμε συνεπείς στη στρατηγική για τερματισμό της κατοχής» παραθέτοντας και τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να εδράζεται η λύση του προβλήματος. «Παρά τα προβλήματα θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Ο διάλογος ήταν πάντα το μέσο για λύση και σε αυτόν θα επιμείνουμε», είπε για να διευκρινίσει ότι «βασική προϋπόθεση είναι η αλλαγή στάση της Τουρκίας που παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».

Παραμένοντας στη στάση της Άγκυρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι παρά τις τουρκικές διακηρύξεις, η Άγκυρα δεν κάνει αυτό που πρέπει και δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. Πρέπει είπε, «να εργαστεί για λύση που στηρίζεται σε αρχές, όπως είναι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο».

Στήριξη από Παπανδρέου

Στη δική του εισαγωγική ομιλία, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού εξέφρασε την χαρά του που είναι και πάλι στην Κύπρο, επεσήμανε ότι "η συνάντηση ήταν κρίσιμη και έγινε διεξοδική και γόνιμη συζήτηση".

Όπως διευκρίνισε άκουσε με προσοχή τις απόψεις του Προέδρου και των αρχηγών για τις συνομιλίες και αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές ενόψει και των «εκλογών» στην κατεχόμενη Κύπρο.
«Διαπιστώνουμε πρόοδο αλλά όχι στο βαθμό που επιθυμούσαμε. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη. Ο Πρόεδρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αναμένουμε να δούμε ανάλογη ανταπόκριση από την τουρκοκυπριακή ηγεσία και την Τουρκία. Πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη», τόνισε.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπανδρέου, «η Ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις προσπάθειες του Δημήτρη Χριστόφια για βιώσιμη και ευρωπαϊκή λύση». Όπως είπε, επιβεβαίωσαν τις αρχές και κατά τις συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Όλοι μαζί και ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα», διαμήνυσε.

«Η Ελλάδα δίνει το δικό της αγώνα από τον οποίο θα βγούμε πιο δυνατοί. Όσο δύσκολη και να είναι η περίοδος για την Ελλάδα διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αμετακίνητη στο πλευρό της Κύπρου έτοιμη για κάθε δυνατή βοήθεια προς τον τόπο για να δημιουργήσει περιβάλλον ασφάλειας χωρίς ξεπερασμένες εγγυήσεις», κατέληξε.

''Δεν μας ειδοποίησε η Κομισιόν για το απευθείας εμπόριο''!!!

Στη συνέχεια οι Γιώργος Παπανδρέου και Δημήτρης Χριστόφιας απάντησαν σε τέσσερις ερωτήσεις δημοσιογράφων, δύο από Ελληνοκυπριακά και δύο από Ελλαδικά ΜΜΕ οι οποίες αφορούσαν, την κοινή στρατηγική, το θέμα του κανονισμού του απευθείας εμπορίου και τις εκλογές στα κατεχόμενα.

Σε σχέση με τη στρατηγική, ο Δημήτρης Χριστόφιας, επεσήμανε ότι «η ευθύνη για τη στρατηγική είναι της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ελλάδα συμπαρίσταται πλήρως".

Όσον αφορά στις ενέργειες της Ευρωπαικής Επιτροπής για τον κανονισμό για το λεγόμενο απευθείας εμπόριο, ο Πρόεδρος τόνισε ότι «η επιτροπή αυτή την φορά έχει αδράξει την ευκαιρία γιατί με τη συνθήκη της Λισαβόνας το Συμβούλιο συναποφασίζει με το Ευρωκοινοβούλιο. Με όλο το σεβασμό αυτό που έκανε δεν έπρεπε να το πράξει. Δεν μας ειδοποίησε. Ούτε και η Ελλάδα ειδοποιήθηκε», είπε.

Από πλευράς του και αναφερόμενος στο θέμα της στρατηγικής ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μιλάμε ως ισότιμα κράτη σεβόμενα την ανεξαρτησία της κάθε χώρας".
Σε ερώτηση σε σχέση με την Ελληνοτουρκική προσέγγιση και για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει κάποια κίνηση από την Άγκυρα επεσήμανε πως πάντα είναι χρήσιμες οι κινήσεις καλής θέλησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθηνά το Μάιο, είπε ότι "συμφώνησαν να κάνουν αποτίμηση των σχέσεων για τα τελευταία δέκα χρόνια, η οποία να είναι ένα βήμα ώθησης νέας δυναμικής για να μπορέσουν να εμπεδώσουν πνεύμα ασφαλείας και αναγνώρισης ότι οι σχέσεις πρέπει να διέπονται από το σεβασμό του διεθνούς δικαίου".

Στήριξαν αμφότεροι με… τρόπο τον Ταλάτ

Όσο αφορά τέλος τις «εκλογές» την Κυριακή στα κατεχόμενα ο Δημήτρης Χριστόφιας επεσήμανε ότι ήταν μετά από συνεννόηση με τον κ. Ταλατ που τάχθηκε υπέρ του. «Το ποιος θα εκλεγεί δεν είναι υπόθεση δική μου αλλά της τουρκοκυπριακής κοινότητας, όσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί ψηφίζουν και οι έποικοι. Πρέπει να εκλεγεί κάποιος που να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που έμειναν στις τελευταία συνάντηση», τόνισε.

Έμμεση και η στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου. «Δεν έχω λόγο για τις εξελίξεις στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα. Θα πρέπει όμως να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα θα περιμένουν ότι δεν θα χαθούν τα κεκτημένα της ήδη υπάρχουσας διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων. Οι τκ γνωρίζουν την ανάγκη για βούληση να συμβιώσουμε ειρηνικά», κατέληξε.

Πηγή "K"

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Στιχάκια καθρέφτες…., που γδύνουνε ψεύτες….,….!

* ….. Θύτες οι τετράποδοι….,
---- Καθεστώς ‘’Δημοκρατία’’….! ----
θύματα τα δίποδα….,
νόθο πίνουν το κρασί –τους….,
τα ‘’μεθύσια’’ τους γιατροί τους…..
κι ίσια τα ανάποδα….!.....

* ….. Άλλο πράμα η κερήθρα….. κι άλλο πράμα η μυζήθρα….,
άλλο το μελισσομέλι….. κι άλλο το σκουληκομέλι….!.....

* ….. Γιορτάζουν, λεν, ‘’Δημοκρατία’’....,
που αυτοί, τάχα, στηρίζουν....,.....
πιο κάτω είν’ χωματερή....,
τσούρμο αμέτρητα παιδιά
προσμένουν σκουπιδιάρηδες
να ρίξουν τ’ αποφάγια –τους....,
να βρουν....,να φάν’...., να στυλωθούν....,
να ζουν να συνεχίζουν....!.....

* ….. ‘’Λογική’’ κονσέρβα…..
και ελπίδα πρέζα….,
---- πού σε πάν’…., πού πας…!; ----
φυλακή ο δρόμος….,
σιγολιώνεις…., κι όμως…..
δεν το ξεκουνάς….!.....

* ….. Δίνει πάσα ο Μπαμπάκας…., να ‘χει ο γιος το αρχηγιλίκι…..
και ο Θειος του ανεψιού του…., να ‘χει κι ο λαός ‘’μανίκι’’….!.....

* …..Κι ο λαούλης…., οπαδούλης….,
πάντα, ‘’Μπούλης’’ κι υποδούλης….,
λέει, λέει….. και τους βρίζει….,
τώρα…., και τους γιουχαΐζει….,…..
μα…., σαν έρθουν εκλογές….,
πάντα, ‘’τέτοιους’’, να, ψηφίζει….,…..
κι ό,τι ζει, βρε, το αξίζει….!……

* ….. Μία μπρος….. και δέκα πίσω….,
μία άσπρο….. δέκα μαύρο….,…..
με του Κενού το Τίποτα
παράλληλο ταξίδι
σου έγινε συνήθεια….,…..
---- τι φωνασκείς βοήθεια…!; ----
‘’μέτρα το χρόνο αντίστροφα’’….:
‘’μείον ένα…., μείον δύο….. και λοιπά…..’’….,
κι άει στα μαυρότρυπα γκρεμνά….!.....

* ….. Άσπρο – μαύρο…., ντούμπλε φας…., Εξουσία δίχως στιλ….,
θέλω να σε ‘δω αν φας….. κι όλο δείχνεσαι προφίλ….!......

* …..Άκου, λίγο, ανθρωπάκο…., ζήσε μ’ ‘’ανορθογραφία’’….,
σου ‘στησαν παγίδα…., λάκκο…., μέσα στην ‘’ορθογραφία’’….!.....

* ….. Τα άνομα του χτες….. νόμιμα είν’ σήμερα….,
πάντρελοι Ελεγκτές….. μας κλείνουν σε σύνορα….!.....

* ….. Πέτρα σου λέγαν που κυλά
ποτέ της δε στεριώνει….,
μα δε σου είπανε, ποτέ,
πως χορταριάζει, ύπουλα,
η πέτρα που στεριώνει….!.....

* ….. Αν κρίνεις Αφέντες…., ‘’σταυρό’’ θε να σου φτιάξουν….,
κι αν κρίνεις λαούλια…., σε ‘’τάφο’’ θα σε θάψουν….!.....

* ….. Το ‘ξερα αυτό από παιδί….,
που γίνεται συνήθως….,
μα διάλεξα τον Ήλιο εγώ…..
και δεν πονάω….. που πονώ….,
μου αρκεί που άλλους δεν πονώ….,…..
κι είμαι, γι’ αυτό, περήφανος….,
που υπηρετάω το Θεό….!.....

* ….. Κι αθώοι πληρώνουν….,
κι αφού δυο ‘’Χριστοί’’,
να, σπάνια, πια, χώνουν
στη μέση έναν ‘’ληστή’’….!.....

….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..