Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Κατάργηση του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας – Κυπαρισσίας, του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα

Κατάργηση του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας – Κυπαρισσίας, του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα αποφάσισαν τα υπουργεια Υποδομών και περιβάλλοντος.

Η λύση αυτή επελέγη προκειμένου να απεμπλακεί το έργο από την υπόθεση του Καϊάφα, για την οποία η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο. Από τα βόρεια ο αυτοκινητόδρομος θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία, με την κατασκευή ενός πρόσθετου τμήματος, ενώ στο νότιο άκρο του δρόμου, θα κατασκευαστεί το τμήμα Τσακώνας – Καλού Νερού, με την προσθήκη τμήματος έως την Κυπαρισσία.

Ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης σε σχετική δήλωσή του τονίζει : «Όσον αφορά τη σύμβαση, ο νόμος επιτρέπει να γίνουν «προσθαφαιρέσεις» σε ένα έργο. Τμήμα του ακυρούμενου έργου θα συμψηφιστεί με την κατασκευή επιπρόσθετων τμημάτων προς Αρχαία Ολυμπία και Κυπαρισσία» . Τα τελικά σχέδια θα αποσταλούν μέσα στην εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την καταδίκη στο Ευρωδικαστήριο για το θέμα. Στόχος είναι να εγκριθεί έως το καλοκαίρι νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το έργο να απεμπλακεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: