Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ

Κάποτε μια μεγάλη εταιρία βρισκόμενη στο χείλος της καταστροφής δηλαδή στα όρια της πτώχευσης, συγκαλεί
εσπευσμένα σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών για να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση και τι μέτρα
θα πάρουν για να αποφύγουν τα δυσάρεστα.

Το λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος της εταιρίας και με λόγια συναισθηματικά απευθύνθηκε προς τα στελέχη του, και προς το τέλος της ομιλίας, τους ζήτησε προτάσεις και ιδέες για την αποφυγή της κρίσης.

Ενα ένα τα στελέχη ανέβαιναν στο βήμα για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους.

Ακούστηκαν πολλές ιδέες ,ο ένας είπε ότι πρέπει να ανακαινίσουν τον χώρο της εταιρίας,άλλος είπε οτι πρέπει να αλλάξουν γραφεία ,ένας άλλος πρότεινε να τοποθετήσουν μοκέτες στο δάπεδο και πινακες στους τοίχους για να αλλάξει
όψι και να γινει πιο ευχάριστο το περιβάλλον για τους πελάτες.κάποιος είπε ότι το χρώμα από τις κουρτίνες ήταν πολύ μουντό και επιδρούσε αρνητικά στην ψυχολογία των πελατών και για αυτό πρότεινε να αλλάξουν κουρτίνες.

Οση ώρα μιλούσαν οι διευθυντάδες και τα μεγαλοστελέχη ο πρόεδρος παρατηρούσε την καθαρίστρια που σφουγγάριζε σε κάποιο σημείο της αίθουσας να χαμογελά διαρκώς. Εκνευρισμένος λοιπόν της λέει:

-Οταν ήρθες να πιάσεις δουλειά αν και ήξερα ότι δούλευες στα μπουρδέλα εγώ για να έχεις να φας ένα πιάτο φαί σε προσέλαβα αμέσως χωρίς να λάβω υπ' όψιν μου το τι δουλειά έκανες. Και συνεχίζει πιο εκνευρισμένος.
-Εσύ λοιπόν αντι να εκτιμήσεις αυτό που κάναμε για σένα και αντί να σκεφθείς την δύσκολη κατασταση που βρισκόμαστε κάθεσε και γελάς με την καταστροφή μας.
-Κύριε πρόεδρε χαμογελάω γιατί η λύση στο προβλημά σας είναι πολύ απλή.
-Τι; Δεν ντρέπεσε θα μας κάνεις μάθημα εσύ που δούλευες στα μπουρδέλα;

-Στο μπουρδέλο κυριε πρόεδρε δεν θα αλλάζαμε ουτε μοκέτες ούτε κουρτίνες.ΠΟΥΤΑΝΑ θα αλλάζαμε κυριε πρόεδρε ΠΟΥΤΑΝΑ.!

Τώρα εγώ έχω μια απορία .
Αν υποθέσουμε ότι η ΕΛΛΑΔΑ είναι η εταιρία , Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΙΟΣ η ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: