Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται στην κυβέρνηση!


* Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται στην κυβέρνηση: 
Διότι όταν θα έλθει η Νέα Δημοκρατία θα φτιάξει μια Εξεταστική Επιτροπή. 
Μία μόνο. Για να μάθουμε όλοι, με πλήρη στοιχεία και άπλετο φώς, πώς φτάσαμε από ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε μια κρίση δανεισμού μοναδική στην Ευρώπη. 

Πώς φτάσαμε από το «λεφτά υπάρχουν» στο πετσόκομμα των συντάξεων των 700 ευρώ.

Πώς φτάσαμε στις δηλώσεις για «Τιτανικό», ότι η Οικονομία μας είναι στην εντατική, που έδωσαν το έναυσμα για εκτίναξη των spreads . Και πως ενώ, μπορούσαμε να δανειστούμε 43 δισ. στην αρχή του χρόνου, πήραμε μόνο 14, ενώ αντίθετα η Ιρλανδία, με 32% έλλειμμα κάλυψε όλες τις ανάγκες, μέχρι τα μέσα του 2011 και δίνει σήμερα αγώνα για να μην προσφύγει σε αντίστοιχο μηχανισμό στήριξης.

Για να μάθουμε όλοι πως φτάσαμε από τα spreads μόλις στις 130 μονάδες βάσης όταν παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση, στα τριτοκοσμικά spreads των 900 μονάδων σήμερα.

Δεν κατηγορούμε κανένα.

Δεν προεξοφλούμε την ενοχή κανενός. Αλλά όλα αυτά που έγιναν μέσα σε λίγους μήνες, επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, έγιναν εξ αιτίας της Πολιτικής του. 

Θέλουμε λοιπόν, να μάθουμε, αν ήταν απλώς αλλεπάλληλα ολέθρια λάθη. 

Ή κάτι άλλο, ακόμα πιο ολέθριο… 

Τώρα μας λένε ότι δέχονται τελικά το…μισό απ’ αυτό που τους προτείναμε για την Εξεταστική Επιτροπή: Να επεκταθεί η Εξεταστική για την Οικονομία, που τώρα στήνουν - το είπε χθες ο κύριος Παπανδρέου - και πριν το 2004. Πολύ καλά κάνουν. Αλλά θα την επεκτείνουν και μετά τον Οκτώβριο του 2009! 

Κι αν δεν το κάνουν εκείνοι, μη σας νοιάζει, θα τα κάνουμε εμείς.

Και σύντομα μάλιστα…

Παραδέχτηκε, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου χτες, ότι τυχόν έρευνα από Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στο διάστημα 2004-2009 και είναι διατεθειμένος να πάει και λίγο νωρίτερα.
Καλό το πρώτο βήμα που κάνετε κ. Παπανδρέου. Να είστε βέβαιος, όμως, ότι θα υποχρεωθείτε να κάνετε και το επόμενο και θα προσαρμοστείτε αναγκαστικά πλήρως στις θέσεις μας.

Όσο και αν σας πονάει αυτό, όσο και αν θέλετε να το αποφύγετε. Όσο και αν ενοχλείστε, προφανώς, από τις σημερινές βολές του τέως αρχηγού σας, του κυρίου Σημίτη, ο οποίος ζητάει και αυτός, να πάει ακόμα πιο πριν την έρευνα για να μην του ρίξουνε, για μία συγκεκριμένη μόνο περίοδο, την όποια ευθύνη. 

Γιατί - για να το πω σε όρους ΠΑΣΟΚ κύριε Παπανδρέου - η αλήθεια δεν φυλακίζεται, δεν περιορίζεται, δεν τεμαχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: