Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΣΗΚΩ ΤΑΣΣΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ!! ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

 ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ.

Ανιστόρητη εντολή δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, κατόπιν πολιτικών πιέσεων, για να μην εμφανιστούν ελληνικές σημαίες κατά μήκος της λεωφόρου Χατζηιωσήφ, της λεωφόρου, δηλαδή, από την οποία θα διέλθει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 1η Οκτωβρίου.

Όταν πριν από μερικές ημέρες η «Σ» αποκάλυψε την εντολή που δόθηκε άνωθεν και ενόχλησε τους επιτελείς, ηλεκτρονικά σάιτ και κομματικά έντυπα που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση έσπευσαν να μας διαψεύσουν. Τώρα μιλούν από μόνα τους τα έργα και η λεωφόρος Χατζηιωσήφ μοιάζει με κομματικό ακτίβ του ΑΚΕΛ.  

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Σάββας Ηλιοφώτου, που κομματικά προέρχεται από την ΕΔΕΚ, δήλωσε ότι όπου ο Δήμος ανέλαβε να σημαιοστολίσει, έβαζε μια ελληνική και μια κυπριακή σημαία εναλλάξ. Στη λεωφόρο Χατζηιωσήφ, μας είπε ότι τη δικαιοδοσία την πήρε το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, και τα συνεργεία του Δήμου δεν εισήλθαν για να κάνουν σημαιοστολισμό.

Άλλωστε, μας εξήγησε, το Δημαρχείο και οι περιβάλλοντες δρόμοι είναι σημαιοστολισμένοι με τη συνήθη πρακτική που αποδίδει το νόημα της εθνικής εορτής.

Η ενέργεια προσβάλλει και μειώνει από πολλές πλευρές τον κυπριακό Ελληνισμό και την Ελλάδα. Πρώτο, η κυπριακή ανεξαρτησία εκπήγασε μέσα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ που, αν και είχε στόχο την Ένωση με την Ελλάδα, κατέληξε στη δημιουργία του κυπριακού κράτους. Στο νέο Σύνταγμα οριζόταν σαφώς ότι στις εθνικές επετείους οι δύο κοινότητες της Κύπρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν και τις εθνικές τους σημαίες.

Δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, που δέκτηκε το πλήγμα της τουρκικής εισβολής και διεσώθη από την ελληνική κυπριακή κοινότητα και τις θυσίες της Εθνοφρουράς και της ΕΛΔΥΚ, δεν θα έπρεπε να τιμά και να προβάλλει το εθνικό σύμβολο; Ποιοι θα πάνε στην παρέλαση; Δεν θα είναι οι Ελληνοκύπριοι που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που προσδοκούν ν' απεξαρτηθεί η χώρα από τη λαίλαπα του Αττίλα και να λειτουργήσει ως μια ευνομούμενη πολιτεία; 

Στην παρέλαση ποιοι συμμετέχουν; Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας που είναι κυρίως η Εθνική Φουρά, η ΕΛΔΥΚ και η Αστυνομία. Η Εθνική Φουρά έχει για τα πλείστα τάγματά της ως πολεμική σημαία τη γαλανόλευκη και η ΕΛΔΥΚ το ίδιο. 

Ακόμη στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα είναι τιμώμενο πρόσωπο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που θα ίσταται ένα βήμα πίσω από τον Πρόεδρο Χριστόφια. Είθισται σε τέτοιες επισκέψεις να προβάλλεται και το εθνικό σύμβολο της χώρας που στηρίζει τον κυπριακό αγώνα και αποτελεί αντίπαλο δέος απέναντι στην τουρκική επιδρομικότητα. Δεν το σκέφτηκαν ούτε αυτό. 

Την ίδια ώρα στην παρέλαση θα συμμετάσχει και η ΕΛΔΥΚ καθώς και καταδρομείς, που σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως φιλοξενούμενοι γιατί ορκίζονται να δώσουν τη ζωή τους για την Κύπρο αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: